сряда, 1 май 2024 г.

Квалификант спря Григор на крачка от финала в Мелбърн

Снимки: Туитър
Григор Димитров не успя да стигне до финала на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн. Българинът отстъпи на полуфиналите с 5:7, 6:7(9) пред американския квалификант Максим Креси.  Двамата тенисисти сервираха изключително стабилно в първата част и не се стигна до точка за пробив в първите 11 гейма. Тогава Димитров се пропука на своето подаване и допусна пробив. Това се оказа решаващо за изхода сета – 5:7.
И във началото на втората част двамата с лекота успяха да печелят сервис подаванията си. Димитров стигна до първата си точка за пробив в мача при 4:4, но не успя да се възползва. При 5:5 Григор имаше за четири възможности да пробие, но отново не успя. При 5:6 Димитров взе подаването си и така си стигна до тайбрек. В него българинът поведе с 6:3 точки, но пропусна и трите сетбола. След това Григор спаси три мачбола, но при четвъртата си възможност Креси успя да затвори мача в своя полза.
Креси записа 17 аса срещу 10 на Димитров, но направи и повече двойни грешки (6/3). Първата ни ракета спечели 82% от точките си на първи сервис (42/50), но не успя да реализира нито една от петте точки за пробив, които се откриха пред него в хода на двубоя. Креси стигна само до два брейкбола, от които оползотвори един (50%), но в крайна сметка това се оказа достатъчно и квалификантът достигна до първия си ATP финал, където ще очаква Рафаел Надал или Емил Руусувуори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html