сряда, 1 май 2024 г.

Григор е на полуфинал след обрат, заработи $27 220

Снимка: AP Photo/Frank Franklin II
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Мелбърн, който е от категория АТР 250. Най-добрият български тенисист показа невероятен характер и стигна до обрат в двубоя си срещу Ботик Ван де Зандшулп (Нид) – 6:7 (5), 6:0, 7:5.
Във финалния трети сет хасковлията изоставаше с 2:5, като при 4:5 и сервис на Ван де Зандшулп, българинът отрази два последователни мачбола, след което успя да осъществи знаменития обрат, приключвайки срещата с 5 последователни гейма на сметката си.
Изключително драматичен беше 11-ия гейм на третия сет, който продължи 18 минути и завърши с победоносно вдигната ръка на бившия №3 в света.
Това е втори пореден обрат за Димитров, който вчера показа характер и в двубоя си срещу Факундо Банис на осминафиналите, когато оставаше със сет и пробив.
Следващият съперник на Димитров ще бъде квалификантът от САЩ Максим Креси, който е на 112-то място в ранглистата. В другия полуфинал сили ще премерят водачът в схемата Рафаел Надал (Исп) и финландецът Емил Руусувуори.
„Накрая, но не на последно място – феновете. Толкова е хубаво. Всеки път, всяка година. Вече 12 поредни години идвам тук и всеки път става все по-добре. Не знам какво да кажа. Благодаря ви за подкрепата през всички тези години. Аз също ви обичам, наистина. Много ви благодаря за подкрепата“, каза световният №28 в интервюто след мача с нидерландеца. Благодарение на успеха си и достигането до полуфиналите Григор си гарантира чек за 27 220 долара от наградния фонд. Освен това той заработи и 90 точки за ранглистата на АТР и към момента запазва позицията си там.
Източник: tennis24.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html