сряда, 1 май 2024 г.

Голям скандал с Джокович в Австралия, депортират го

Снимка: tennisnet.com

Австралийското правителство реши да депортира Новак Джокович, след като не е успял да предостави убедителни доказателства, които покриват изискванията за влизане в страната. В резултат на това визата му е била анулирана.

Новината бе потвърдена от Австралийските гранични власти. Световният №1 трябва да напусне Австралия по-късно днес. От местната медия The Age съобщиха, че адвокатите на тенисиста са започнали обжалване на решението. Докато то тече Ноле ще бъде карантиниран в хотел в града.

Хронология

Около 15:30 (23:30 местно време сряда): Джокович каца в Австралия и при проверката на паспортите е отделен от екипа си. Отведен е в стая, охранява от полицията. Излиза информация, че разполага с грешна виза, която не позволява допускането в страната с медицинско изключение. Следват разпити, след които Джокович е изолиран в стая с охрана, далеч от екипа си. Сръбските медии твърдят, че повече от три часа няма достъп до телефона си.

19:42: Баща му Сърджан дава интервю пред B92, в което заплашва, че заради случващото се ще има протести на улиците в Сърбия.

22:50: Сръбският президент Александър Вучич обявява, че държавата е предложила подкрепата си на световния №1. Казва, че ще се бори за възтържествуването на „справедливостта и истината“.

23:16: Визата на Джокович е анулирана. Отречена е информацията, че е нямал достъп до телефона си.

23:58: Австралийският министър председател пише в Туитър: „Визата на господин Джокович бе анулирана. Правилата са правила, особено когато става въпрос за нашите граници. Никой не е над правилата. Силната ни гранична политика е от критично значение за това Австралия да притежава една от най-ниските смъртности от COVID-19 в света, продължаваме да бъдем бдителни.“

Твърди се, че медицинското изключение, от което Джокович се е опитал да се възползва, се базира на преболедуван Covid през последните шест месеца. Според The Sunday Morning Herald проблемът е дошъл от това, че макар тази причина да се счита за валидна според правилата на Tennis Australia, Австралийските гранични сили не я приемат непременно за такава.

Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html