петък, 3 май 2024 г.

Мъж с бомба се барикадира в черногорска банка

Снимка: БТА

Полиция и спецчасти евакуираха част от центъра на крайбрежния черногорски град Бар, след като мъж се барикадира в банков офис и обявил, че носи взривни устройства, съобщават медии в бившата югорепублика.

Той е обявил, че няма да напусне обекта, докато не бъдат върнати парите, „откраднати“ от работниците на предприятието „Приморка“.

Противоречиви са информациите дали държи заложници.

Мъжът е идентифициран като Един Бегзич, син на работещи в „Приморка“. Той е споделил и видео в социалните мрежи, в което разяснява исканията си и показва самоделните взривни устройства. Според медийни публикации, нападателят е въоръжен и е оставил в района на банката газови бутилки и чували с пирони и други метални предмети, които могат да се превърнат в смъртоносни шрапнели при експлозия.

Бегзич твърди, че проблемите на компанията са започнали след заем от банка NLB, който е бил част от план на държавата за изплащане на забавените заплати в размер на около 160 000 евро. Това обаче не се е случило и работниците по думите му „нямат нито живот, нито здраве“.

Според него банката сега трябва да изплати забавените пари с лихвите. Бегзич е поискал намеса по случая от страна на премиера на Черна гора, вицепремиера и на говорителя на парламента.

Източник: Труд

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html