петък, 3 май 2024 г.

Коледа във Висшата лига – 26 гола в пет мача

Снимка: telegraph.co.uk

Висшата лига подари изключително атрактивна Коледа на футболните фенове. Въпреки че бяха отложени три двубоя заради кризата с коронавирус, в първите пет срещи паднаха 26 попадения.

Най-много голове имаше на „Етихад“, където „Манчестър Сити“ победи с 6:3 „Лестър“ и си гарантира първото място във временното класиране с актив от 47 точки. Това е с шест повече от втория „Ливърпул“, чийто мач с „Лийдс“ бе сред отложените.

„Арсенал“ победи при гостуването си на опашкаря „Норич“ с 5:0 и остава комфортно на четвъртата позиция с актив от 35 точки. Градският съперник – „Тотнъм“ срази „Кристъл Палас“ с 3:0 в домакинство и си върна за загубата от този съперник в първия полусезон. Така отборът на Антонио Конте се изкачи на петото място с актив от 29 т.

„Уест Хем“ загуби домакинството си на „Саутхемптън“ с 2:3, а в късния мач „Челси“ постигна победа с 3:1 при гостуването си на „Астън Вила“ в празничния 19-и кръг. Две точно изпълнени дузпи от третия за „Златната топка“ Жоржиньо и попадение на Ромелу Лукаку донесоха триумфа на „сините“, който е втори в рамките на пет дни. В началото на тази седмица те победиха „Брентфорд“ за Купата на лигата. Победата оставя „Челси“ на третата позиция в класирането с актив от 41 т. „Вила“ беше без треньора си Стивън Джерард заради положителна проба от коронавирус.

Източник: corner.dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html