неделя, 28 април 2024 г.

„Пирин“ отдалечи ЦСКА от титлата

Снимки: Dsport

Бившият капитан на ЦСКА Станислав Манолев удари звучен шамар на бившия си отбор. Дълбоко в добавеното време халфът заби за родния „Пирин“ и изравни за 1:1 в Благоевград.

Преди това Манолев влезе в лют спор с треньора на гостите Стойчо Младенов заради много грубо нарушение срещу естонеца Карел Метс. Двубоят бе дебют за Петър Михтарски, който смени Уорън Фини начело на „Пирин“ през седмицата.
ЦСКА имаше тотално надмощие, но чак през второто полувреме започна да създава положения. Най-близо до гола беше националът Георги Йомов. Негов удар с глава обаче мина покрай вратата. Малко след това ЦСКА поведе. Йоан Баи направи трета асистенция в два мача и хърватският халф Карло Мухар откри резултата – 1:0. „Орлетата“ стигнаха до изравнително попадение във втората минута на даденото от съдията продължение. Александър Дюлгеров центрира в наказателното поле на гостите, където оставеният непокрит Манолев с удар от въздуха матира Густаво Бусато.

Пропуснатите три точки са сериозен удар по амбициите на ЦСКА за титлата, след като „червените“ вече изостават на 9 зад „Лудогорец“. Разградчани са първи в класирането с 42, докато футболистите на Стойчо Младенов са втори с 33 точки. „Армейците“ са с мач по-малко. „Пирин“ от своя страна е 13-и с 13 точки.

“Силно първо полувреме, играхме добре, но в крайната фаза не бяхме напористи и концентриране. Отбелязахме гол през втората част, но не го съхранихме. Без голово положение от елементарно центриране, миг загуба на концентрация и неправилно позициониране, те успяха да изравнят. Малшанс днес“, бе първият коментар на Стойчо Младенов.

„В последните 7-8 минути се прибрахме до наказателното поле. Трябваше да ги пресираме в средната тренира, но отстъпихме. Невъзможно бе да върнем гола с последен щурм и натиск. Не ни достига това, което коментирам и говоря от първите мачове. Липсва мъничко класа. В последното докосване е класата, която трябва да покажем. Лоши решения. Тук трябва да прибавим класа – с много работа и търпение. Имаме футболисти, които имат нужните качества, но трябва време и търпение“, добави още треньорът. Разликата с „Лудогорец“ е и голяма и не толкова. Имаме мач по-малко, а и директен двубой. Може да обърнем нещата в наша полза. Отборът има развитие и то позитивно. Трябва да наблегнем на лъкатушенето и непостоянството си“, заяви Младенов.

Той отговори и на въпрос свързан с феновете на отбора, които поискаха те да платят глобата от 4000 лв, която бе наложена на Стойчо Младенов по повод нападки към съдиите. „Благодаря на феновете, но не е необходимо, защото аз ще си платя глобата, но те настояват. Ще бъдем ръка за ръка до последната битка във войната, която сме повели“, заяви треньорът на ЦСКА.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html