петък, 3 май 2024 г.

„Левски“ влезе в Топ 6

Снимки: Булфото; Dsport

За пръв път през сезона „Левски“ влезе в Топ 6, след като взе домакинството с „Ботев“ (Пд) с 2:0 на „Герена“. Дебютен гол на Гьоко Зайков и попадение на Борислав Цонев белязаха реванша за 1:3 на „Коматево“ по-рано през кампанията. За капак тимът на Станимир Стоилов записа пета поредна „суха мрежа“ в последното си домакинство за годината и изскочи пред „Берое“ и „Локомотив“ (Пд).

„Много важна победа за нас. Заслужихме този успех. Радвам се, че спечелихме последния си мач за тази година на нашия стадион. Целта винаги на „Герена“ е да вкараме първи гол и да държим темпото до края на мача. На терена се усещахме много добре, вкарахме гол, изпуснахме и доста положения. Точките ни притискаха и това бе причината да бъдем леко сковани, но сега ще се отпуснем и ще играем по-добре“, заяви халфът на „сините“ Боби Цонев.

По-рано стана ясно, че три от мачовете на „Левски“ са най-гледаните срещи от Първа лига за периода от 1 октомври до 28 ноември, показват данни на Media Connection/ГАРБ за спортните събития в каналите на „Нова броудкастинг груп“. На върха в класацията е двубоят на „сините“ с „Лудогорец“, който е гледан от близо 180 000 пълнолетни по „Диема спорт“. След това се нареждат мачовете на водения от Станимир Стоилов отбор със „Славия“ и „Пирин“. Сред десетте най-гледани спортни събития за този период в каналите на „Нова броудкастинг“ попадат общо четири мача на „Левски“ и три на ЦСКА. Другите три са двубои от Висшата лига, като и трите са с участието на „Манчестър юнайтед“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html