вторник, 30 април 2024 г.

158 депутати избраха юриста от ПП Никола Минчев за шеф на НС

Снимка: 24 часа

АНТЕНИ

Младият юрист от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев ще е председател на новото Народно събрание. Той заема поста с гласовете на 158 депутати. Минчев бе водач на листата на „Продължаваме промяната“ за град Перник. Той е семеен, с две деца. Завършил е 91-ва Немската езикова гимназия и Софийския университет.

“Присъединих се към “Продължаваме промяната”, защото е крайно време България да реализира своя потенциал и да спре да бъде на последно място в Европа по всички позитивни класации. Не искам децата ми да бъдат изправени пред избора между реализацията в чужбина и щастието у дома. Искам, когато след време се обърна назад, да не се упреквам, че дори не съм опитал”, казва той.

Кирил Петков обясни, че Минчев се е доказал като „отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция“.

„Вярвам, че с тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство – ще допринесе много за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-добрата кауза – успехът на България”, каза съпредседателят на ПП при издигането на кандидатурата на Минчев.

Другото предложение да заеме поста председател на Народното събрание беше бизнесменът Цончо Ганев от „Възраждане”, когото подкрепиха 13 депутати.

Кой е тоѝ?

Никола Минчев е част от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и е бил корпоративен адвокат в „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“. Това е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори в България. Дружеството е основано през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин. Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти. „Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта „Продължаваме промяната“ преди месеци.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html