четвъртък, 2 май 2024 г.

Шампионът на Италия засили Петко Христов и „Специя“ към дъното

Снимка: Daniele Buffa
„Интер“ удари „Специя“ с 2:0 в междинен 15-и кръг от италианската Серия А у дома и вече има 34 точки в актива си. Актуалният шампион обаче все още изостава от лидера „Наполи“, който е на върха с точка повече, но и мач по-малко.
Пръв на „Джузепе Меаца” се разписа Рикардо Галярдини в 36-ата минута след асистенция на Лаутаро Мартинес. Именно аржентинската звезда на „Интер“ вкара втория гол, след като бе точен от дузпа в 58-ата минута, решавайки спора.
Цял мач за „Специя“ изигра българският национал Петко Христов. След това поражение неговият отбор остава 17-и и е с 11 точки и е много близо до зоната на изпадащите.
Големият съперник на „Интер“ – „Милан“, победи с 3:0 като гост „Дженоа“. „Росонерите“ не срещнаха големи трудности срещу водения от бившия им голмайстор Андрий Шевченко тим от Генуа и си тръгнаха с трите точки след страхотни попадения на Златан Ибрахимович и бразилеца Жуниор Месиас, който се разписа на два пъти и вече се превръща в новия голям коз в колодата на Стефано Пиоли. Със спечелените 3 точки „росонерите“ се утвърдиха на второто място с актив от 35 т., а „грифоните“ остават под чертата с 10 пункта на 18-ата позиция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html