понеделник, 29 април 2024 г.

Шампионите без грешка срещу „Арда“ – 4:1

Снимки: Dsport

Шампионът „Лудогорец“ победи с 4:1 „Арда“ в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. “Орлите” не оставиха никакви съмнения, че са по-класният тим на терена и стигна с лекота до трите точки.

Победата е втора поредна за разградчани в шампионата и общо 13-а, като тя носи актив от 39 точки на тима. Пиерос Сотириу реализира на два пъти, а по един гол добавиха Жордан Икоко и Кирил Десподов. За гостите от Кърджали се разписа Спас Делев. Вратарят на гостите – националът Иван Караджов, нямаше добър ден днес и можеше да се намеси по-добре при два от головете.

„Този мач показа как може да те накаже голям отбор. Направихме много грешки. До първия гол имахме своите шансове. Голям отбор, като „Лудогорец“ обаче наказва всяка грешка. Не е лесно да играеш срещу тях. Те вкараха точно, когато трябва, за да вземат психологическо предимство. Това е трети мач за нас срещу сериозен отбор. Трябва ни време“, коментира след срещата треньорът на тима от Кърджали Славко Матич.

„Изключително важно беше да спечелим трите точки. Знаехме, че „Арда“ се опитва да играе атакуващо и в същото време оставя пространства зад гърба на защитата си. Неслучайно се възползвахме от тях – мога да кажа, че съм изключително доволен от това, което показахме“, каза селекционерът на шампионите Станислав Генчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html