петък, 3 май 2024 г.

Най-добрите ледени пързалки

снимки: musement

Докато градските паркове и площади се превръщат във ваканционни горещи точки, една от предлаганите дейности в тези магически зимни чудеса събужда детето във всички нас: кънки на лед!

Градските паркове и площади осигуряват перфектния баланс, като ви позволяват да изживеете зимата в града с едно от най-обичаните зимни дейности на открито – кънки на лед! Представяме ви десет от най-добрите пързалки за кънки на открито в света, където можете да събудите детето във вас тази зима … или да се изфукате със завидни умения.

Vienna Ice Dream, Виена

Разположена пред кметството на Виена, Vienna Ice Dream е най-популярната от сезонните пързалки за кънки на австрийската столица. Плъзнете се покрай величествената неоготическа сграда на кметството и ако се пързаляте през нощта, ще бъдете сред танцуващите илюминации на грандиозно светлинно шоу. Резервациите са задължителни!

Bryant Park, Ню Йорк

Знаем, че Рокфелер център може да изглежда по-очевидният избор, но вместо това ви предлагаме да се отправите към ледената пързалка в Брайънт Парк. Все още ще имате възможността да се пързаляте под сянката на прекрасна коледна елха и небостъргачите на Ню Йорк, но Брайънт Парк има по-интимно, уютно настроение въпреки тълпите си. Освен това не искате да пропуснете различните щандове и магазини на годишния коледен базар.

Червеният площад, Москва

През зимата има две невероятни места за каране на кънки на открито в Москва, един от най-студените градове в света. На Червения площад има огромна пързалка, където можете да се насладите на сезонната атмосфера с катедралата Св. Василий и Кремъл, в противен случай, и пързалката в парка Горки, която е по-малка, но също толкова забавна. Съберете се и се пързаляйте!

Kungsträdgården, Стокхолм

Когато сте в Стокхолм, направете както правят местните жители и направете няколко обиколки около площад Kungsträdgården, събирателно място за скейтъри от 1962 г. Централно разположената пързалка е популярна както сред местните жители, така и сред посетителите и създава магическа атмосфера – особено когато вали сняг.

Millennium Park, Чикаго

Пързаляйте се на фона на емблематичните небостъргачи на Чикаго и осветените дървета на ледената пързалка McCormick Tribune в Millennium Park и спрете за селфи, докато се приближавате до известната скулптура Cloud Gate на Аниш Капур, известна още като „бобът“. Ако трябва да презаредите, можете да се насладите на топли напитки и закуски наблизо.

Somerset House, Лондон

През зимата територията на този бивш дворец на Тюдорите е дом на най-красивата ледена пързалка в Лондон. Можете да се пързаляте през деня и дори да вземете уроци, ако искате да усъвършенствате своите осмици, или да преживеете една запомняща се нощ и да се пързаляте в добра компания под саундтрак, извит от един от гост-диджеите. Fortnum’s Christmas Arcade е празничен магазин на пързалката, където можете да намерите подаръци, декорации, хранителни продукти и други.

Hôtel de Ville, Париж

Да, със сигурност можете да изберете да се пързаляте под сянката на Айфеловата кула, но бъдете готови за тълпите. По-скоро предлагаме кънки на лед в Hôtel de Ville в Париж, който е много популярен сред местните жители. Празненството е като никое друго, докато се плъзгате покрай историческата сграда на кметството от четиринадесети век и е пълно с очарователни илюминации през нощта.

Bonsecours Basin, Монреал

Разположена близо до старото пристанище в стария град на Монреал, Bonsecours Basin е пързалката за кънки, която да видите, усетите и изживеете, след като настъпи зимата. Цените й са малко по-високи от другите места за кънки в града, но специалните тематични вечери и несравнимата атмосфера си заслужават.

Площад Сейнт Андрю, Единбург

През зимата Единбург се превръща във възхитителна страна на чудесата, пълна с живот и приветлив коледен базар. В новия град, не пропускайте елипсовидна пързалка, която заобикаля паметника на Мелвил на площад Сейнт Андрю.
Weihnachtzeit, Берлин

От шейсетте плюс коледни базари в Берлин, Weihnachtzeit носи в сърцето си чара на стария свят. Ще намерите виенско колело, малки дървени сергии и други, както и пързалка за кънки, построена около историческата скулптура Neptunbrunnen.

Източник: musement

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html