вторник, 30 април 2024 г.

Треньорката на Израел ще готви руските гимнастички за олимпиадата в Париж

Снимки: Интернет
Ирина Вигдорчик, треньор на израелския ансамбъл по художествена гимнастика, ще работи с руски състезателки по време на подготовката за олимпийските игри в Париж през 2024 г. Новината разкри главният треньор на руския национален отбор Ирина Винер-Усманова.
„Да, тя сега работи с руския отбор“, каза Винер-Усманова в разговор с кореспондента на руското издание „Спорт-експрес“.
Като представител на Сборная Ирина Вигдорчик ще пристигне на европейското първенство, което ще се проведе догодина в Израел. Тя обаче не веднъж се е забърквала в скандали. В последния беше изваден запис, в който тя не се изказва особено ласкаво за Линой Ашрам, която на Игрите в Токио спечели златото в многобоя.
В същото време в Израел съобщават, че Вигдорчик, която е приела поста преди десет дни, е назначена заради близостта й с руската федерация, където е високо ценена. Треньорът вече е в Москва. От централата на Израел обявиха: „Благодарим на Ирина за приноса ѝ през годините и ѝ желаем успех в бъдеще“.
За първи път тя беше назначена за треньор в националния отбор на Израел през 2008 г., позиция, която заема до 2016 г. С края на олимпиадата в Бразилия тя приключи кариерата си в националния отбор, но година по-късно се завърна на позицията.
Източник: Bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html