понеделник, 29 април 2024 г.

„Лудогорец“ се откъсна със 7 точки на върха след 2:0 над ЦСКА

Снимки: Dsport

„Лудогорец“ спечели с 2:0 дербито срещу ЦСКА от 16-ия кръг на efbet Лига. Головете за разградчани реализираха Пиерос Сотириу от дузпа и Мавис Чибота. По този начин шампионите увеличиха своята преднина на върха на 7 точки. Стойчо Младенов продължава да няма победа срещу този съперник.

Серджио Пад направи страхотно спасяване в 29-ата минута. Нидерландският вратар спаси по чудесен начин изпълнението на Греъм Кери от пряк свободен удар. Ирландецът завъртя опасно топката към горния ляв ъгъл на вратата на „Лудогорец“, но Пад успя да спаси.

В 55-ата минута се стигна до сериозно напрежение в наказателното поле на гостите. След центриране в наказателното поле на гостите, Лам и Юга увиснаха, което откри възможност пред Елвис Ману, но той не успя да действа достатъчно бързо и Юрген Матей се намеси решаващо, избивайки топката. Две минути по-късно Матей центрира в наказателното поле на съперника, където Томас Лам успя да стреля, но Серджио Пад отново се намеси на висота и спаси.

Мавис Чибота отправи първия точен удар във вратата на ЦСКА в 74-ата минута, но Густаво Бусато нямаше никакви проблеми да спаси. Реферът Георги Кабаков свири дузпа за „Лудогорец“ в 77-ата минута. Чибота финтира Брадли Мазику и Иван Турицов, като премина през двамата, за да навлезе в наказателното поле на ЦСКА, където бе съборен от Густаво Бусато. Наказателният удар бе реализиран от Пиерос Сотириу за 1:0 в 78-ата минута. Густаво Бусато хвана ъгъла, но кипърецът бе много прецизен.

Отборът на Станислав Генчев поведе с 2:0 в първата минута на добавеното време на мача. Мавис Чибота получи много добър извеждащ пас по левия фланг, като Томас Лам го покри и нямаше засада. Чибота напредна, навлезе в наказателното поле на „червените“, след което прати топката във вратата на Бусато.

„Днес бяха важни трите точки. Винаги е много важно да победиш отбор, който се намира на втора позиция. Това ще ни даде повече увереност за следващия мач, а освен това се увеличава и преднината ни на върха. Мисля, че всички футболисти си свършихме работата максимално добре. Нашата работа бе да победим ЦСКА, свършихме я. Важното е да нямаме повече контузени футболисти. Ние знаем какво трябва да направим в оставащите пет мача. Искаме да сме на първо място в края на годината, а това означава да не спираме да печелим“, каза Чибота след срещата.

Победата е девета поредна за „Лудогорец“ като домакин. ЦСКА губи за втори път в последните си четири мача, а във второ поредно гостуване не успява да отбележи гол. Двата тима ще се срещнат още веднъж до края на годината, като на 20 декември „Лудогорец“ гостува на „Българска армия“.

„Изключително голяма тактическа грешка. Един равностоен мач до 78-ата минута. Лудогорец“ от наш корнер успяха да направят контраатака. Успяха да овладеят топката и да направят контраатака. Можехме да спрем атаката много по-рано, а ние ги съпроводихме до нашето наказателно поле. Много елементарно и детско поведение“, бесен бе Стойчо Младенов. „При втория гол рискувахме всичко, но пак е подобна ситуацията. Това говори много лоши неща за начина на мислене и за поведението ни на терена. Затрудни ни и това, че и тримата ни нападатели играха много слабо. Бяха под нивото си. Йомов за първи път свали нивото си. Това беше основният ни проблем – атаката“, допълни той. „Нищо не е приключило. Маратонът продължава. Ние сме и с мач по-малко. Трябва да напредваме в тези малки детайли. Трябва да сме по-умни, по-хитри, по-търпеливи“, каза още Младенов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html