четвъртък, 2 май 2024 г.

10 места, които да посетите през Декември

снимки:explore

Декември е месец за преоценка, себеобичане, време за семейството и за топли прегръдки. Но е и време за пътуване, за почивка и за нови изживявания. Независимо дали искате топло зимно слънце или празнично приключение сред покрити със сняг планини, ние сме сигурни, че ще намерите нещо, което да ви вдъхнови.

Северен Кипър

С целогодишно слънце и меки, но приятни температури през зимата, планините Беспармак в Северен Кипър са прекрасна дестинация за европейска пешеходна почивка през декември. Следвайте тихи планински пътеки, украсени с красива флора и фауна, и се насладете на панорамна гледка към кобалтово-синьото Средиземно море. Завършете еднодневния преход със заслужено угощение от традиционни мезета.

Мароко

През декември може да се възползвайте от по-голяма тишина и спокойствие около  забележителностите, както и да откриете по-малко известните скъпоценни камъни на Мароко. Потопете се в лабиринт от цветни пазарни сергии в оживените пазари на Маракеш и вземете уникален сувенир в занаятчийската медина на Фес. Усетете могъщите пясъчни дюни на пустинята Сахара от гърба на камила и се насладете на по-ниски температури в отдалечените планини на Средния Атлас по това време на годината.

Словакия

Потопете се в празничния дух със Slovakia Winter Adventure. По това време на годината върховете на Татрите ще бъдат покрити с одеяло от дълбок сняг, блестящи на ярката слънчева светлина. Усетете адреналина, докато карате ски крос, участвайте във вълнуващо нощно каране с шейни и слагайте снегоходки, за да се насладите на вълшебна разходка през свеж прах с обширна гледка към покрития със сняг алпийски пейзаж.

Малдиви

Избягвайте сезона на влажните мусони и отплавайте на круиз из Малдивите през декември. Пътуване на релаксация, почивка от натовареното ежедневие, докато се носите покрай ярки тюркоазени води и изследвате непокътнатите плажове с палми на тези отдалечени острови. Гмурнете се под повърхността, за да видите живи коралови рифове, тропически риби, манта и костенурка, преди да се отпуснете на палубата, за да наблюдавате розовото сияние на слънцето, което се спуска над хоризонта.

Шри Ланка

Шри Ланка има добри температури през цялата година и нашата предложение е да се движите по западната и южната част на острова, като избягвате влажния сезон на североизток. Направете задълбочена обиколка на Шри Ланка и разкрийте акцентите на „Перлата на Индийския океан“ със спокойно темпо. Изкачете се на връх Адам за невероятна гледка, насладете се на сафари с джип в търсене на леопард и слон и отидете да наблюдавате китове, като декември е подходящо време за пътуване.

Йордания

Избягвайте тълпите с пътуване до Йордания през декември. Дните обикновено са горещи и сухи, но популярните исторически места са забележимо по-тихи по това време на годината. Върнете се назад във времето и разгледайте „розовочервения град“ Петра, с неговите величествени сгради, паметници и гробници, издълбани в румените пустинни скали, и открийте страхотна гледка към Ал-Казнех, известен още като „Съкровището“, добре запазен храм от 1-ви век, извисяващ се над 43 метра.

Тайланд

Възползвайте се максимално от коледните училищни ваканции с незабравимо пътуване до ярките светлини на Банкок и отдалеченото спокойствие на северните хълмове на Тайланд. Идеални за картина плажове, вълнуващи разходки с моторна лодка и срещи с магарешки гибони в древните джунгли ще примамят жадните за екран тийнейджъри далеч от техните джаджи и в ярък свят на екзотична дива природа и културни изненади.

Индия

Избягвайте интензивната влага на лятото с пътуване до Индия през декември. По-ниските температури правят посещението по това време много по-приятно за игра, а наблюденията на бенгалски тигър са по-чести през зимните месеци. Възможността да разгледате укрепените стени на двореца Амбър в розовия град Джайпур и да гледате как слънцето изгрява над небесния Тадж Махал ще превърне това в семейно приключение, което да съкровището.

Куба

С тихи пътища и малък трафик, колоезденето е един от най-добрите начини да опознаете Куба. Възползвайте се максимално от сухия сезон и се насладете на меко слънчево време през декември, но вземете някои допълнителни връхни дрехи за по-хладните нощи. Скочете на седлото и се потопете в буйната зелена провинция и колониалните градове на Куба, наслаждавайки се на гостоприемството на местните домове за настаняване. Плюс това, защо не удължите пътуването си с две нощувки на златния плаж на Плая Хибакоа?

Камбоджа и Виетнам

Ако искате активно зимно-слънчево приключение, помислете за Камбоджа и Виетнам. След като дъждовният сезон приключи, декември е един от най-добрите периоди от годината за посещение. Усетете как вятърът се втурва покрай вас, докато карате покрай оризирани полета, и карайте колата си в джунглата, за да посетите древния храм-град Ангкор. Бъдете посрещнати от местни деца, докато минавате през техните отдалечени села и ставате свидетели на многоцветни залези над делтата на Меконг.

Източник: explore

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html