събота, 27 април 2024 г.

Без Италия или Португалия на световното в Катар

Снимки: Интернет

Един от последните два европейски шампиона Италия и Португалия ще пропусне предстоящото световно първенство. Това отреди жребият за плейофите в Зона Европа, който беше изтеглен в Цюрих.

Двата тима попаднаха в един поток, като могат да играят във финалната фаза на плейофите, но това означава, че няма как и двете страни да бъдат заедно в Катар. Двата отбора завършиха втори в квалификационните си групи, което ги изпрати в допълнителните пресявки.

В плейофите европейските шампиони от Италия срещат Северна Македония, а португалците се изправят срещу Турция. Те са домакини в предстоящите срещи, а Роналдо и компания получи домакинско предимство и за финала. Плейофите са разделени на шест полуфинални двойки, като те определят трите участника. Полуфиналите са на 24 март 2022 г., а финалите – на 29 март.

„Ще бъде много трудно за нас. Северна Македония е добър отбор. Ако спечелим този мач, ще гостуваме на финала. Ще играем или в Турция, или в Португалия. Очакват ни трудни мачове“, заяви селекционерът на европейския шампион Италия – Роберто Манчини.

Дотук от Зона Европа се класираха Германия, Дания, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария и Нидерландия.

Поток А

Шотландия – Украйна

Уелс – Австрия

Поток В

Русия – Полша

Швеция – Чехия

Поток С

Италия – Северна Македония

Португалия – Турция

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html