четвъртък, 2 май 2024 г.

5 от 5 за „Ливърпул“ в Шампионската лига

Снимки: Sports.ru

„Милан“ излъга с 1:0 „Атлетико“ (Мадрид) като гост и завърза сериозно възела за второто място в група B на Шампионската лига. Късен гол на Жуниор Месиас в 87-ата минута донесе първи успех на „росонерите“.

Водачът „Ливърпул“ постигна поредната си победа над португалците – този път с 2:0 на „Анфийлд“ с голове на Тиаго Алкантара и Мохамед Салах през втората част. Мърсисайдци станаха първият английски клуб от 82 години насам, който отбелязва поне два гола в 16 последователни мача. През 1939 г. „Уувърхямптън“ успява също да го направи. Последният път, когато „червените“ отбелязаха по-малко от два гола, беше на 28 август в мач от Висшата лига срещу Челси – 1:1.
„Ливърпул“ бе сигурен за първото място още след миналия кръг, но останаха със стопроцентов актив и постигнаха пета поредна победа в тази група. Те водят в класирането с 15 т. пред „Порто“ с 5 и „Атлетико“ и „Милан“ с по 4. В последните мачове италианците приемат отбора на Юрген Клоп, докато „Атлетико“ гостува на „Порто“.

„Манчестър Сити“ вече гледа към 1/8-финалите в Шампионската лига, след като постигна пълен обрат 2:1 над ПСЖ на „Етихад“ в двубой от група А на надпреварата. По този начин възпитаниците на Пеп Гуардиола си осигуриха и първата позиция с актив от 12 точки. Френският гранд е втори с 8 точки, като Меси и компания също продължават напред в турнира.

„Спортинг“ (Лисабон) надви „Борусия“ (Дортмунд) с 3:1 като домакин пред погледа на легендата на българския футбол Красимир Балъков и отстрани германския тим от турнира на богатите. Възпитаниците на Марко Розе изиграха слаб двубой и логично не успяха да прескочат групата си в турнира на богатите.
Домакините успяха да открият резултата в 30-ата минута, когато Педро Гонзалвеш се възползва от грешка на защитата на гостите и реализира. Девет минути по-късно Гонзлвеш отново бе в прегръдките на своите съотборници, след като се разписа с изстрел от дистанция. „Борусия“ остана с човек по-малко 15 минути преди края на двубоя, след като Емре Джан получи червен картон. В 81-ата минута Гонзалвеш пропусна от бялата точка, но при добавката не сгреши. Дълбоко в добавеното време германският тим намали изоставането си с гол на Дониел Мален.

 

Всички резултати
Група A:
„Брюж“ – „РБ Лайпциг“ 0:5
„Манчестър Сити“ – ПСЖ 2:1
Група B:
„Атлетико Мадрид“ – „Милан“ 0:1
„Ливърпул“ – „Порто“ 2:0
Група C:
„Бешикташ“ – „Аякс“ 1:2
„Спортинг“ (Лисабон) – „Борусия“ (Дортмунд) 3:1
Група D:
„Интер“ – „Шахтьор“ (Донецк) 2:0
„Шериф“ (Тираспол) – „Реал“ (Мадрид) 0:3

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html