понеделник, 29 април 2024 г.

Сноубордист загина в Австрия

Снимка:whitelines.com; Ред Бул
Един от най-успешните словенски сноубордисти – Марко Грилич, загина при инцидент със сноуборд в австрийския ски курорт Зьолден. Той бил част от снимачен екип, който инспектирал мястото за заснемане за филм, когато паднал и ударил главата си в заснежен камък в затворена част от курорта.
Според австрийската агенция APA, Грилич паднал, докато се е спускал по заснежен склон,  докато екипът на филма се е подготвял да заснеме сцена. От полицията съобщават, че 38-годишният сноубордист не е бил с каска. Той загубил равновесие и ударил главата си в заснежен камък.
Придружаващият екип се опитал да го реанимира, но безуспешно. Въпреки краткото време, за което успява да дойде медицинската помощ вече било късно, съобщава АПА.
Грилич се смяташе за един от най-добрите словенски сноубордисти във фрийстайла. Той има четири участия в Световната купа. През последните години той заснема множество видеа за зимния спорт и го популяризира все повече сред младежта, като същевременно рекламно лице на няколко спортни марки, пише 24ur.
През 2016 г., сноубордистът претърпя сериозна травма на гърба, при карането си в Австрия. За щастие успява бързо да се възстанови и да се върне към сноуборда. За това инцидент, Грилич казва: “Карах сноуборд с ангелите.”
Той оставя съпругата си Нина, която е бременна с третото им дете, и две малки деца, съобщава порталът N1.
Източник: 360mag.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html