понеделник, 29 април 2024 г.

В „Левски“ търсят 1 млн. лв. до Нова година

Снимки: Levski.bg

Положението в „Левски“ е критично, но е под контрол, призна изпълнителният директор на клуба Иво Ивков. Той заяви, че „сините“ трябва да набавят близо един млн. лева до Нова година, за да закрепят ситуацията.

„Предстои ни може би най-тежката Коледа в историята на клуба от финансово естество. Дефицитът на клуба в момента и сумата, която трябва, е около 2,2 милиона лева, за да преодолеем този първоначален шок, тъй като в момента идват много от вземанията, трупани в предишния период“, каза Ивков на пресконференция.

„Трябва поне половината от сумата да я набавим до Нова година. Това ще стане чрез кампании – няма да имаме почивка нито събота, нито неделя, ще пътуваме из цялата страна. Кампанията ще започне тази събота“, обясни Ивков.

По думите му до момента е имало три належащи казуса за изчистване на задължения. Най-важни са били преговорите с бившия треньор Петър Хубчев и екипа му, а те не са направили никакви отстъпки. „Вече е платена първата вноска, там сумата е притеснителна и е разсрочена за следващите шест месеца. Ивков добави, че клубът е в непрекъснати разговори с изключително голям брой евентуални, стабилни партньори, но „това ще изисква време“. Според него обаче в клуба се случват и доста добри неща, като подновяването на договорите на някои юноши.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html