петък, 3 май 2024 г.

Меси: Ще се върна в „Барса“, там е домът ми

Снимки: Туитър

Въпреки че вече играе в ПСЖ, „Барселона“ си остава в сърцето на Лионел Меси. В интервю за „Марка“ аржентинската звезда коментира бъдещето на каталунците, назначението на бившия му съотборник Шави Ернандес за старши треньор и дали сегашният му съотборник Килиан Мбапе ще отиде в „Реал“ (Мадрид).

„Беше ми казано, че не мога да остана, че не могат да подпишат нов договор с мен. Не знам дали имаше нещо друго освен финансовите проблеми, но ми казаха, че не могат да подновят договора ми“, спомня си Меси за ситуацията през лятото, когато се наложи да напусне каталунския гранд.

Аржентинецът е уверен, че Шави ще насочи клуба в правилната посока. „С Шави „Барселона“ ще расте. Той е треньор, който знае много и е човек, който познава клуба. Откакто напусна, поддържаме връзка. Не помня какво му написах, но го поздравих за тази нова стъпка в кариерата му. Той е добър учител и това ще е от полза на клуба.“

Миналата седмица президентът на Барса Жоан Лапорта намекна за завръщане на Меси и Иниеста, след като Дани Алвеш отново е на „Камп Ноу“. „Очевидно, ако мога по някакъв начин да помогна на клуба и да допринеса с нещо, ще се радвам да се завърна. Винаги съм казвал това. Един ден ще се завърна в „Барселона“, защото това е моят дом и аз живея там, бе коментарът на Меси. – Истината е, че пристигането на Дани Алвеш ме изненада, особено в този момент. Мисля, че е добро попълнение и както Шави, той ще бъде важен за младите играчи. Алвеш ще помогне на отбора да израсне, той има манталитет на победител.“

Лео бе попитан дали има информация относно бъдещето на съотборника му Килиан Мбапе и дали той ще премине в „Реал“. „Истината е, че не знам. Само той знае какво ще направи. Това, което мога да кажа, е, че съм щастлив, че той е тук. Той е важен играч в битката за наши цели през този сезон“.

Попитан дали му липсва съперничеството с Кристиано Роналдо, Меси отговори: „Състезавахме се индивидуално и отборно в едно първенство дълго време. Имахме еднакви цели, сцената бе страхотна. Това е красив спомен, който ще остане във футболната история. Кристиано показа, че няма проблем с адаптацията в „Манчестър Юнайтед“. Той познава клуба и от началото започна да вкарва голове“.

Аржентинецът даде и мнението си за битката за титлата в Ла Лига. „Реал“ винаги се бори за трофея, това важи и за „Атлетико“ (Мадрид). Мисля, че има по-добри отбори от „Барселона“, но това не значи, че отборът трябва да бъде отписван. С пристигането на Шави и възстановяването на някои играчи, те могат да растат и да се борят“, завърши Лео.

Източник: Sportal.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html