понеделник, 29 април 2024 г.

Комитова назначи проверка на пътния участък, където стана катастрофата

снимка: БТ

Ще бъде назначена проверка на пътния участък, където се е случила тежката катастрофа с македонски автобус. Още тази сутрин ще бъде сформирана работна група и на мястото ще бъдат изпратени представители на регионалното министерство и АПИ.

Това каза служебният регионален министър Виолета Комитова. Тя гарантира, че резултатите от проверката веднага ще бъдат обявени пред обществеността и заяви, че не бяга от отговорност.

„Ще Ви уведомим каква е вината на АПИ и МРРБ“, каза Комитова, но отбеляза, че пътната безопасност е комплекс от няколко неща – пътища, шофьори и автомобили, така че трябва да се търсят отговори и от „Автомобилна администрация“.

„На този етап не мога да кажа дали е имало сигнали за неизправности в този участък. Има огромен обем преписки в АПИ и МРРБ, ще бъдат проверени“, коментира Комитова информацията, че е имало множество сигнали за висока концентрация на ПТП-та на това място.

Регионалният министър коментира и информацията, че в този участък има нелегален изход към магистралата от каменна кариера: „Нямаме информация за нелегалните изходи, ще изпратим хора на място да проверят“.

Източник: БТВ

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html