неделя, 5 май 2024 г.

Прекъснаха мач във Франция след 5 минути игра

Снимки: АР/БТА
Дербито между „Лион“ и „Олимпик“ (Марсилия) от 14-ия кръг на Лига 1 бе прекратено. Феновете във Франция отново се проявиха и още в 5-ата минута прекъснаха двубоя, след като привърженик уцели Димитри Пайе с бутилка в главата. Французинът щеше да изпълни корнер, когато бе уцелен и падна на терена. Пайе получи навременна медицинска помощ, но съдията изпрати двата отбора в съблекалните. 
След близо час и половина прекъсване дикторът на стадиона обяви, че срещата ще продължи, като играчите на „Лион“ дори излязоха да загряват, но тези на „Марсилия“ останаха в съблекалнята.
Все пак два часа след първия съдийски сигнал двубоят бе официално прекратен. Междувременно, виновният привърженик е идентифициран и арестуван от френската полиция и най-вероятно ще му бъде наложена доживотна забрана за посещения на футболни срещи.
Припомняме, че през  август Пайе отново бе замесен в подобна ситуация, но при гостуване на „Ница“. Тогава той пак бе замерен с бутилка, но без по-сериозни последствия, като дори я хвърли обратно към феновете на противника, след което те опитаха да нахлуят на терена. Самият играч пък бе наказан за един мач. Проблеми на мач с участието на „Марсилия“ имаше и в евротурнирите, когато при домакинството на „Галатасарай“ в Лига Европа агитките на двата отбора си спретнаха обстрел с пиротехнически средства.
През септември пък ултрасите на „Олимпик“ се биха с тези на „Анже“ след мач от Лига 1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html