четвъртък, 2 май 2024 г.

“Юнайтед” уволни Солскяер, търси треньор за 6 месеца

Снимки: thepeoplesperson.com; marca.com

Майкъл Карик беше назначен за временен мениджър на „Манчестър Юнайтед“. Бившият национал наследява Оле Гунар Солскяер. Норвежецът беше уволнен след загубата с 1:4 от „Уотфорд“ в събота вечер.

Карик ще бъде мениджър само докато се намери друг вариант. От клуба обявиха, че ще търсят мениджър до края на сезона и след това друг човек ще поеме отбора.

„С тъга стигнахме до това трудно решение“, обявиха от „Юнайтед“. „Последните няколко седмици бяха разочароващи, но това не трябва да отнема от работата, която Оле свърши през последните три години. Неговото място в историята на клуба остава такова, каквото беше досега. Не само защото беше отличен играч, а защото е прекрасен човек и мениджър“, се казва още в изявлението на клуба. Освен Карик в клуба остават и Майк Филън и Киърън Маккена, които бях част от екипа на Солскяер.

Оле трябва да се гордее с работата, която свърши през последните 2-3 години. В края на ерата на Жозе Моуриньо в клуба настъпиха мрачни времена. Отборът се състоеше от наемници, играчи, дошли само за парите. Сега мисля, че имаме добри момчета, които час по-скоро трябва да излязат от кризата“, коментира бившият защитник на „Юнайтед“ Гари Невил.

Източник: flashnews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html