понеделник, 29 април 2024 г.

Изчезналата Шуай Пън се появи на турнир в Пекин

Снимки: Интернет
Световният тенис елит продължава вече втора седмица да бъде в неведение за състоянието на китайката Шуай Пън, въпреки че се появи видео, на което Шуай е във видимо добро състояние по време на турнир в Пекин. Малко по-късно в социалните мрежи бе публикувано и второ видео, на което Пън вечеря в ресторант, заедно със своя треньор.
Припомняме ви, че преди две седмици бившата шампионка в турнирите от Големия шлем на двойки обвини в сексуално посегателство бившия вицепремиер на Китай, след което изчезна. Според китайската тенис асоциация появилите се видео материали вчера доказват, че Пън Шуай е добре и се намира в пълна безопасност в Пекин.
Изпълнителният директор на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън обаче определи видеата като крайно „недостатъчно“ доказателство за реалното състояние на китайката. „Въпреки че е положително да я видим, остава неясно дали е свободна и е в състояние да взима решения и да действа сама, без принуда или външна намеса“, заяви Саймън.
Стив също така е изпратил и писмо до китайския посланик на САЩ, в което моли да му бъде разрешено да проведе онлайн среща с Пън без присъствието на трети лица.
Роджър Федерер и Рафаел Надал също изразиха загриженост за китайската тенисистка. „Надявам се, че тя е добре. Цялото тенис семейство се обедини около нея. Надявам се, че е добре и че ще се появят новини от нея“, коментира Федерер в събота.
„Следя новините и чета статиите за Шуай пън“, каза Надал. „Въпреки че нямам всичката информация, най-важното сега е дали тя е добре. Всички ние от тенис семейството се надяваме скоро да я видим с нас“, допълни испанецът.
По-рано тази седмица световният номер Новак Джокович и американката Серина Уилямс също изразиха притесненията си за Пън, която е шампионка на двойки от „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“, а президентът на WTA обяви, че организацията е готова да изтегли всичките си турнири от Китай, докато не получи гаранции за сигурността на Пън, въпреки че това би донесло стотици милиона загуба.
Източник: Bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html