неделя, 28 април 2024 г.

Издънка на „Байерн“ в мач №600 на Томас Мюлер

Снимки: sfgate.com; mykhel.com
„Аугсбург“ надви шампиона „Байерн“ с 2:1 в баварското дерби от Бундеслигата. Поражението е второ за тима на Юлиан Нагелсман през сезона.
Домакините поведоха набързо с 2:0, после Левандовски върна един гол, но въпреки натиска след почивката шампионите загубиха. Томас Мюлер отбеляза своя мач №600 за клуба с асистенция. Повече от него за баварците имат само Сеп Майер и Оливер Кан.
„Допускаме еднакви голове през този сезон. Отбраната ни действаше небрежно на моменти. Съперникът не създаде особени голови положения, но ни вкара два гола. Ако не отбележиш от своя страна пет гола, то в крайна сметка губиш. Това се случи и в мача с „Айнтрахт“, също загубен от нас с 1:2. Като не ти върви играта в атака, трябва да си надежден в отбрана”, коментира разочарованият Негелсман.
„Байерн“ продължава да е лидер в класирането с 28 точки. Вторият „Борусия“ (Дортмунд) е с четири назад, като днес приема „Щутгарт“. Аугсбург е 15-и с 12 т. „Аугсбург“ взе трета победа в дербито, като и в трите случая треньор е Маркус Вайнцирл, макар и в различни периоди. В предишните два обаче „Байерн“ вече си беше осигурил титлата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html