събота, 4 май 2024 г.

Ивет Горанова е трета в света!

Снимки: БОК; БНТ

Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели бронзов медал от световното първенство по карате кумите. В категория до 55 килограма тя победи Дженифър Уорлинг (Люкс) в малкия финал на шампионата на планетата, който се провежда в Дубай. Българката триумфира в двубоя, след като победи с 4:1 точки.

„Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Това е голям успех, след олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах, защото бях много задоволена след Токио“, коментира Горанова пред БНТ. Тя печели бронзов медал за втори път, след като беше на същата позиция и на шампионата в Мадрид през 2018 г. „Вчера не исках да мисля за самата среща, а просто да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и че тя е моя“. Горанова оцени годината си като отлична след големите успехи. „За мен това е пълна десятка. Невероятна година, надявам се да продължавам да имам успехи“, добави тя.

След конгреса на световната централа в Дубай стана ясно, че най-вероятно каратето ще бъде в програмата на олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г. „Там сме, аз съм млада, само да сме здрави“, оптимист е Горанова.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html