петък, 3 май 2024 г.

„Левски“ уреди бразилец без пари

Снимки: Dsport; temasport.com
„Левски“ е много близо до това да завърши зимната си селекция още до края на ноември. „Сините“ постигнаха договорка и за привличането на бразилски нападател, твърди „Тема Спорт“.  Това е 24-годишният Велтон, който в момента е част от третодивизионния „Ботафого-ПБ“. Офанзивният футболист ще пристигне на „Георги Аспарухов“ като свободен агент. Той идва заедно със съотборника си Цунами. Двамата ще излязат без пари на „сините“. 
Велтон Фелипе Парагуа де Мело е роден на 6 август 1997 г. Висок е 175 сантиметра, тежи 70 килограма, играе предимно с десния крак. Започва професионалната си кариера в Маринга. За тима записва 4 двубоя през 2018-а. През лятото на следващата година е преотстъпен на „Пирачичаба“. За този отбор играе мачове само за Купата, остава половин година.
През 2019-а е на терена в 17 двубоя за „Маринга“ – в щатското първенство Паранаензе има 11 мача с 3 гола, а в Серия D е с 6 срещи без точен изстрел. През средата на 2020 г. Велтон отива в „Ботафого-ПБ“. В 8 мача успява да отбележи 2 гола. През настоящия шампионат пък се утвърждава не само като твърд титуляр, но е и голмайстор на отбора.
Освен двамата бразилци, „Левски“ вече си осигури услугите и на родения в Швеция централен защитник Ноа Сонко Сундберг (6 юни 1996 г.). Националът на Гамбия е част от „Йостерсунд“, който вече изпадна от местния елит. Бранителят подписа със „сините“ за 2.5 сезона, като договорът му влиза в сила на 1 януари 2022 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html