понеделник, 29 април 2024 г.

Шест от най-добрите дестинации за любителите на животни

снимки: euronews

С дивата природа, която варира толкова много от страна до страна – и дори на регионално ниво – пътуването може да бъде един от най-добрите начини да научите и изживеете повече – като се потопите в местната флора и фауна.

Следните дестинации предлагат възможности за прекарване на време сред дивата природа, за общуване с животните и опознаване на всичко, свързано с тях, от първа ръка.

Zao Fox Village, Япония

Японското село Zao Fox е светилище, пълно с лисици, разположено в планините на Мияги.

В исторически план лисиците са играли важна роля в японския фолклор. Техните магически двойници, кицуне, се смята, че са пратеници на духовете на Шинто Инари и често се разглеждат като статуи в светилища.

Лисиците в Zao Fox са достатъчно послушни, за да бъдат държани и могат да бъдат закупени торби с храна за игра с тези сладурчета.

Pig Beach, Бахамите

Pig Beach се намира на остров в Ексума, Бахамите. Историята за това как прасетата са заживели там е мистерия.

Те не са местни и островът е необитаем, така че хората са създали свои собствени истории за произхода им. Някои казват, че са били оставени от моряци, а други казват, че са преплували от наблизо корабокруширал кораб.

Едно е сигурно – те са там и биха оценили, ако им донесете хапване и ги почешите по коремчетата.

Национален парк Емас, Бразилия

Националният парк Емас е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. В буквален превод от португалски, „Emas“ се отнася до нанду, вид голяма птица, свързана с емуто и щрауси.

Пътуването до парка за наблюдение на диви животни предлага възможност да видите не само неговия съименник, но и гривисти вълци, ягуари, ара и др.

Храмът Sita Ram ji, Индия

Галтаджи се отнася до древно индуистко поклонение в индийския щат Раджастан. Районът съдържа множество храмове, вградени в тясна пукнатина в пръстен от хълмове около град Джайпур.

Един от тези храмове, храмът Сита Рами джи, стана известен със своите маймуни. Нахалните наематели са общителни и могат да бъдат нахранени от посетителите. Локацията предлага и прекрасни гледки към Джайпур, което го прави многостранно бижу.

Хайд Парк, Англия

Хайд парк може да не е най-екзотичното място, което ви идва на ум, когато обмисляте ваканционни дестинации. Въпреки това, този парк в сърцето на Лондон предлага скрит скъпоценен камък.

Далеч от сивото на стандартните гълъби в града, посетителите на Хайд парк се срещат със зелени, крещящи папагали. Подобно на прасетата на Ексума, никой не знае как тези екзотични птици са се появили тук, но те са се асимилирали добре в местното пространство и са издълбали свой собствен дом.

Остров Кенгуру, Австралия

Разположен точно до южния бряг на Австралия, остров Кенгуру е добре известен със своята дива природа.

Въпреки че името му ви подсказва очевидните обитатели, кенгурата не са всичко, което островът може да предложи. Той също така е дом на колония за размножаване на застрашени австралийски морски лъвове, като рейнджърите предлагат обиколки с екскурзовод в колонията.

Въпреки че трябва да се държат на разстояние, морските лъвове са невероятно толерантни, давайки на посетителите много за разглеждане, от сбивания до гушкане.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html