събота, 4 май 2024 г.

Спектакълът „Бурята“ в Народния театър разнася ковид?

Робърт Уилсън
Снимка: Народен театър

Грандиозен скандал избухна след предпримерата на дългоочакваната постановка на американския режисьор Робърт Уилсън по „Бурята“ на Шекспир в Народния театър в сряда вечерта.

Веднага след представлението социалните мрежи гръмнаха, че част от екипа на световноизвестния режисьор са били с положителни тестове за коронавирус. В театъра отдавна се говори, че асистентите на Уилсън са били карантинирани по време на репетициите. Известният авангардист два пъти отмени представления с публика, защото изпълнителката на главната роля Радина Боршош се разболя тежко от Ковид.

Голяма част от сценичните работници също са били покосени от заболяването и дори се наложило да се ползват услугите на технически персонал от Румъния. Премиерата в сряда е закъсняла с час, за да се направят тестове на актьорите и екипа. В социалните мрежи вървят подозрения, че въпреки тях някои със зараза са се промъкнали за постановката.

Афишът на „Бурята“
Снимка: Народен театър

Предпремиерата на „Бурята“ мина без присъствието на директора Мариус Донкин, който е в болнични, без да е ясно каква е диагнозата му.

Постановката на „Бурата“ бе приета противоречиво от публика и критика. Стилът на Уилсън, който набляга на осветлението и цялостната визия, остави безразлични част от зрителите. Още в четвъртък сутринта плъзнаха слухове, че повечето от спектаклите в столичните театри падат. Това е вярно за трупата на Военния театър и за Народния до 30 ноември. Въпреки това още две постановки на „Бурята“ в четвъртък и петък остават в афиша.

Източник: Антени.бг

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html