неделя, 28 април 2024 г.

Франция прегази Казахстан с 8:0, „лалетата“ ще треперят до края

Снимки: 7sport.net
Франция подпечата визата си за световното първенство в Катар, след като разгроми с 8:0 Казахстан на стадион „Парк де Пренс“ в Париж.  С четири гола за „петлите“ се отличи Килиан Мбапе. Асът на ПСЖ наниза хеттрик за малко повече от половин час игра. Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите на кървавите терористични атентати в Париж от 13 ноември 2015 г. При нападенията тогава загинаха 130 души, а стотици други бяха ранени.
Кръг преди края Франция е недостижим на върха с 15 точки и гостуването на втория Финландия (11 т.) на 16 ноември е без значение за световния шампион. На трета позиция е Украйна с 9 пункта, следват Босна и Херцеговина на Ивайло Петев със 7 т. и Казахстан с 3 т., като последните два отбора нямат шансове за участие на бараж.
Белгия също ще играе на Мондиал 2022, след като успя да победи с 3:1 Естония в мача им от група Е на световните квалификации. Още в 11-та минута Бентеке откри за „червените дяволи“ след грешка на Игонен, а веднага след почивката Бентеке асистира на Караско за 2:0. 20 минути преди края естонците намалиха до 2:1 чрез Ерик Сорга, но точката на спора сложи Торган Азар в 74-та минута, който получи от Де Бройне и с глава реализира. Уелс разби с 5:1 Беларус и си гарантира второто място в групата и участие на баражите.
Нидерландия пропусна да си гарантира на 100% класирането за финалите на Мондиал 2022 след равенство 2:2 при визитата си в Черна гора. „Лалетата“ пропиляха преднина от 2 гола, а домакините успяха да стигнат до хикса с две попадения в рамките на 4 минути в края на срещата. Мемфис Депай реализира и двете попадения за Нидерландия, а Вукотич и Вуйнович донесоха престижното реми за Черна гора. „Лалетата“ остават начело на групата с 20 точки кръг преди края на битката в групата.  Второто място в момента делят Норвегия и Турция, които са с по 18 точки, а Черна гора остава на четвъртото място с 12 пункта.
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ
Група D 
Босна и Херцеговина – Финландия 1:3
Франция – Казахстан 8:0
Група Е 
Белгия – Естония 3:1
Уелс – Беларус 5:1
Група G 
Норвегия – Латвия 0:0
Турция Гибралтар 6:0
Черна гора – Нидерландия 2:2

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html