четвъртък, 2 май 2024 г.

Бойко Борисов: Най-важно е да променим „промяната“

Снимка: 24 часа

АНТЕНИ

Всичко ще направя да спре „промяната“ – да се теглят безконтролно заеми, както сега се канят да теглят половин милиард. Първи сме в света по смъртност от ковид, а те се хвалят, че добре се справяме.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като гласува.

Той изчака закъснелите журналисти да дойдат: „Сега трябва да внимавам какво говоря, за да се спазва законът, а не като някои, които газят конституция, защо ни, няма значение“, започна експремиерът, очевидно визирайки лидерът на „Продължаваме промяната“, който каза за кого е гласувал и номерата на бюлетините.

И кандидат-президенти, и министри обясняват, че се справят с пандемията. Искам да върнем стария модел за цените на тока – 80 лв., и ние го предложихме и ще го върнем от първия ден. А когато поскъпват горивата и тока, растат и цените. Искаме да спрем промяната всеки понеделник да се тегли по половин милиард. Всичко възможно ще направя тази „промяна“ да спре. Абсолютно замразени са всички инфраструктурни проекти – обричане на Севера и Северозапада на гибел. В селското стопанство нито една помощ на никого. В културата освен лични помощи, нищо. В отбраната само пращат писма – нищо. Подлъгват полицаите само с някакви пари, а ние вдигнахме тази година заплатите им на тях и пожарната с 15%. Искам да продължи увеличението на заплатите на учителите. Да се увеличат възнагражденията на нашата армия, коментира той.

„Едно правилно решение беше това за контролните талони. Все пак се надявам на някаква почтеност. Мнението на Румен Радев днес е колкото на всички останали. Той се е приел явно за принца на България или краля Слънце, заяви Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html