сряда, 1 май 2024 г.

„Партиите на промяната“ се договарят за постове в новия кабинет

Снимка: Интернет

Партиите, извън ГЕРБ и ДПС, водят интензивни разговори за разпределение на постовете в бъдещото правителство, научи „Антени“ от източници от една от десните формации, която със сигурност влиза в парламента.

В тайните преговори не участва и БСП, но на „Позитано“ са запознати със совалките вдясно. Смята се, че повечето от министерските кресла са договорени. Три от тях ще отидат в „Демократична България“. Христо Иванов ще сбъдне отколешната си мечта да стане отново правосъден министър и да продължи, но вече от по-сериозна позиция войната си с главния прокурор Иван Гешев. Владислав Панев се очаква да поеме Министерството на околната среда и водите. ДБ ще получи и най-тежкото в момента за управление министерство – на здравеопазването. Симидчиев е антипод на сегашния шеф на здравното министерство Стойчо Кацаров. Той е за пълна ваксинация на населението, предшествана от сериозна кампания. Хората на Слави Трифонов ще получат най-малко атрактивните кресла – това на културата и спорта. За спортен министър на 100 процента ще бъде предложен Радостин Василев. Адвокатът, който практически документално оформи фалита на ЦСКА.

„Партиите на промяната“ обаче не могат да договорят най-важния въпрос – кой ще бъде премиер. „Има такъв народ“ предлагат компромисен вариант – сегашния служебен премиер Стефан Янев. „Продължаваме промяната“ обаче са против и настояват правителството да бъде оглавено от Кирил Петков, а Асен Василев да се завърне във финансовото министерство. Очаква се този спор да бъде разрешен лично от президента Румен Радев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html