събота, 4 май 2024 г.

Геройски хикс на националите срещу Украйна

Снимки: 7sport.net

България и Украйна завършиха 1:1 в приятелска среща на стадион „Черноморец“ в Одеса. Равенството е геройско за „лъвовете“, които регистрираха 36 удара в посока на вратата си, но добрите изяви на Николай Михайлов през първата част и Светослав Вуцов през второто полувреме спряха украинците.

Радослав Кирилов откри резултата, наказвайки грешка в защитата на домакините в 33-ата минута. Украйна реализира три гола в мача, но и трите бяха отменени за засади, за да дойде 79-ата, когато опитният халф Тарас Степаненко изравни със страхотен удар от дистанция. В понеделник отборът на Ясен Петров ще изиграе последната световна квалификация срещу Швейцария.

„Тежък мач за нашия отбор. Честно да ви кажа, че очаквах Украйна да са на такова високо ниво, но се срещнахме с реалността. Радостното е, че взехме точка, въпреки че това бе приятелски мач. Като качеството на игра, тяхната класа е доста висока. Беше тежка вечер за мен и моя колега. Виждате техните играчи в кои отбори играят, това прави разликата на терена. В много етапи от мача не успяхме да отговорим подобаващо”, сподели след срещата вратарят Ники Михайлов.

„Във футбола всичко е възможно“, заяви селекционерът ни Ясен Петров няколко минути след края на мача. „Играхме срещу много силен отбор, бяхме поставени под голямо напрежение. Не се притеснихме и поведохме. Те създадоха много голови положения, но ние имахме ден на вратарите. Цялата защита бе на висота. Това е много сериозен противник с много качествени играчи. Това е първи гол, който отбелязваме в Украйна. Равенството е добро за самочувствието ни. Има какво до подобряваме, но радостно е, че ходовете, които предприехме бяха добри. Знаете къде стигна тази страна на европейското първенство. Имаха и сериозна подкрепа от трибуните. Радващо е, че оцеляхме. В такива мачове, срещу такива съперници, можем да израстваме. При всички положения ще има ротации срещу Швейцария. Не говоря за схема, а за стартов състав…“, каза още Петров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html