неделя, 28 април 2024 г.

Защо шефът на НАП Спецов е поискал лична среща с Лозан Панов?

Снимка: Breaking.bg

АНТЕНИ

Лозан Панов е напът да предизвика голям скандал около „Демократична България“ и нейните бъдещи партньорства с БСП и „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев за съставяне на кабинет. Панов нарече това предателство. Както казва един зевзек от Фейсбук, Панов се опитва да свали процентите на „Демократична България“ до своите. Но тук той е прав.

В краткия си пост Лозан Панов споменава ортака на Петков и Василев – Румен Спецов, оглавил възловото ведомство НАП въпреки одиозното си минало на бизнесмен. В поста си Панов казва, че директорът на НАП Румен Спецов е поискал среща с него и го е информирал, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните актове за неговите доходи и тези на съпругата му.

„Терорът върху семейството ми ще продължи. Очевидно го бяха изпратили (Спецов), за да ме обработи и да стана по-сговорчив с „промяната“. Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям“, посочва Панов. Той уточнява, че в кавички слага промяната, когато говори за работата на служебното правителство.

За какво става дума?

Административният съд в София отмени един от ревизионните актове от октомври 2019г. Сега Спецов обещава, да обжалва това решение на съда. Панов води и още едно дело срещу ревизионен акт, което също спечели на първа инстанция неотдавна.

Спецов просто се включва в предизборната кампания на Петков и Василев, опитвайки се да настрои Лозан Панов в полза на президентската композиция, наречена „Продължаваме промяната“. Някъде на подобни неща викат рекет.

Ето какво казва Лозан Панов в интервю за OFFNews:

„От биографията на новия шеф г-н Румен Спецов научих, че в миналото е бил данъчен инспектор, занимавал се е при това с „особени случаи“. След това обаче си тръгнал от агенцията и от мастит данъчен се превърнал в пълен лаик, пък взел, че си купил и фирма с огромни задължения по ДДС. Вместо да уведоми прокуратурата, г-н Спецов намерил клошар, на когото продал дружеството, и така се спасил и излязъл от злощастната сделка чист като сълза, за да се върне преди няколко месеца на бял кон в приходната ни администрация.“

Ако имаше дебат, щях да попитам стисналия юмрука антимафиот №1, който призовава „Мутри, вън!“: Откога смяната на едни мутри с други се счита за борба с мафията?, попита Лозан Панов.

Лозан Панов бе издигнат кризисно и подкрепен от „Демократична България“ след издигането на проф. Анастас Герджиков от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ/СДС. Според последните социологически проучвания той се нарежда на четвърто място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html