четвъртък, 2 май 2024 г.

Женският ни национален отбор по волейбол остана без треньор

Снимки: bgvolleyball.com

Иван Петков вече не е национален треньор на женския национален отбор по волейбол на България. Той се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си.

„Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години“, коментира Ганев. „Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и европейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФВолейбол винаги ще бъде отворена за него.“

В момента Петков е треньор на украинския първенец „Прометей“, с който се класира за груповата фаза на Шампионската лига. Все още от централата ни не са избрали нов треньор на женския ни тим.

„В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков“, коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. „Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му, не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори – във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор“, допълни още шефът на „Марица“ (Пловдив).

Източник:  bvf.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html