понеделник, 29 април 2024 г.

Звездата Матю Макконъхи ще се кандидатира за губернатор на Тексас

Снимка: БНТ

Холивудската звезда Матю Макконъхи, който спечели „Оскар“ за филма „Клубът на купувачите от Далас“, смята да се кандидатира за губернатор на родния си щат Тексас през следващата година. Той е поредният актьор, който иска да влезе в Белия дом след Арнолд Шварценегер, който беше губернатор на Калифорния. А друг актьор – Роналд Рейгън, даже стана един от най-успешните президенти на САЩ.

„Обсъжда се. Това е възможен вариант“, казва 52-годишният Макконъхи пред АФП.

„Аз станах баща. Животът ми придоби искрен и дълбок смисъл. Вече съм в понеделник сутринта на живота си, а не в събота следобед“, обясни Макконъхи причините напоследък да избира по-сериозни роли, а не такива в романтични комедии.

Политическите му амбиции предизвикват вълнение в либералните среди и особено в тези, които са ужасени от губернатора на Тексас Грег Абът, подписал силно рестриктивен закон, забраняващ абортите. Неотдавнашно проучване на Тексаския университет в Тайлър показа, че Макконъхи би се справил по-добре срещу Абът, отколкото потенциалният претендент на демократите Бето О’Рурк.

„Бих се нарекъл агресивен центрист. Не защото това е мястото на сивото и компромиса… Мисля, че днес това е синоним на дързост, на хората извън закона“, заявява Макконъхи.

„Понякога трябва да отидеш „наляво“, понякога трябва да отидеш „надясно“. Има хора от така нареченото дясно и от така нареченото ляво, които в различни моменти са по-добри за съответната работа. Не бих казал, че съм се интересувал от политика от най-ранна възраст. Интересувал съм се от правосъдие“, казва актьорът.

Ако Макконъхи реши да се кандидатира за най-високия пост в щата, той ще трябва да подаде документи до 13 декември.

Макконъхи продължава да снима и да ръководи своята фондация Just Keep Livin’ за гимназисти, а решението му ще се сведе до това „къде и как мога да бъда най-полезен?, казва той. „Аз не се страхувам от риска. Но наистина трябва да си задам въпроса за него и да си отговоря“.

Източник: Клуб Z

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html