неделя, 28 април 2024 г.

Мария Петрова с висок пост в световната гимнастика

Снимки: БФХГ
Трикратната абсолютна световна шампионка и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет към ФИГ на провеждащия се конгрес на Международната федерация в турския курорт Анталия, съобщи БНТ. Тя попадна сред 7-те членове на Техническия комитет към ФИГ от 17 кандидати.
Мария спечели и изборите за втори вицепрезидент на комитета. Тя победи Наталия Буланова от Азербайджан със 70 на 46 гласа, с която имаха еднакъв брой гласове при избора на членове на ТК – по 49. Президент на комитета стана египтянката Ноха Абу Шабана, а първи вицепрезидент – Изабел Саваде от Германия, която имаше най-голям сбор гласове при избора на членове – 52.
Председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров беше избран за трети пореден мандат за член на Съвета на ФИГ. За него гласуваха 17 души. Генералният секретар на централата Мариела Стойчева влезе в техническата комисия на батута, след като получи 107 гласа. Николина Христова стана член на техническата комисия по акробатика, а Десислава Богушева беше избрана за член на техническата комисия по аеробика.
Част от българската делегация в Анталия са и президентите на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Моринари Ватанабе беше преизбран за втори път за президент на Международната федерация по гимнастика.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html