понеделник, 29 април 2024 г.

Джокович си тръгва непобеден от Париж

Снимки: Интернет

Новак Джокович изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и надделя над Даниил Медведев на финала на Мастърс турнира в Париж. На Джокера отново му се наложи да наваксва сет пасив, но реагира по чудесен начин и не позволи на руснака да спечели турнира за втори пореден път след 4:6, 6:3, 6:3. Това бе шеста титла за Джокович на турнира в Париж, както и негова 37-а на ниво Мастърс.

По този начин той изпревари Рафаел Надал и отново се превърна в едноличен рекордьор по този показател. Днешният мач бе 14-ият от началото на годината, в който Джокович триумфира след като е загубил първия сет. Сърбинът се превърна и в едва втория играч в историята след Андре Агаси, спечелил „Парижкият дубъл“ – титлите от „Ролан Гарос“ и Мастърса в Париж в един сезон.

Едно от най-големите предимства на световния №1 в днешния сблъсък бе началният удар. Джокович спечели 79% от точките си на първи сервис (45/57), докато успеваемостта на Медведев по този показател бе 59% (30/51). Сърбинът бе почти безупречен при точките си за пробив, реализирайки пет от шест (83%), докато шампионът на US Open оползотвори едва три от своите десет възможности (30%). Спечелените при игра на мрежата точки също бяха категорично в полза на Джокера: 27/36 срещу едва 9/13 за Медведев.

Източник:  tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html