събота, 27 април 2024 г.

Китайска тенисистка обвини политик в изнасилване

Снимки: Интернет
Китайската тенисистка Шуай Пън обвини бившия вицепремиер на страната Чджан Гаоли в изнасилване. Нейната публикация в социалната мрежа Weibo – китайският отговор на Туитър, бързо бе заличена, часове след появата, информира БТА.
Случилото се – според тенисистката, е от 2018-а, когато Гаоли е бил в последната година от периода си като член на политбюро и вицепремиер в страната. От три години той е с етикет „бивш“ в политиката.
Шуай твърди, че е била поканена от високопоставеният държавник да играе тенис във вилата му, в присъствието на съпругата на политика и други хора. Но е била насилена въпреки нейната съпротива в къщата.
Гаоли днес е на 75 години и няма реакция от него на скандалните обвинения, които се появиха в няколко европейски медии – непотвърдени и базиращи се на разгорялата се дискусия в Weibo под вече несъществуващия пост.
„Ще кажа истината за теб“, завършва публикацията, след като е описана случката в няколко изречения. „Като яйце, което се удря в скалата, вероятно и самоубийствено за мен, но ще я кажа.“ В Азия открито се писа няколко пъти през последните месеци, че тенисистката е била любовница на политика.
Чджан е смятан за близък на премиера Ли Къцян, отбелязва АФП. „Много ме беше страх. Онзи следобед първо отказах. Не спирах да плача. После „се предадох и правихме секс“, пише Пън. По думите й съпругата на Чжан е била в течение на ставащото и е дори е пазила пред вратата да не влезе някой. Пън признава, че след това е станала любовница на политика, но миналата седмица избухнал скандал между тях и се разделили.
Тя е полуфиналистка от US Open 2014 на сингъл, а на двойки стана шампионка на „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“, като достигна и до №1 при дуетите. Най-високият ранкинг в индивидуалната класация на WTA бе 14-а позиция. Сега е №127 в света и през януари ще навърши 36 години.
Източник: Dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html