неделя, 5 май 2024 г.

Григор Димитров изпусна Зверев

Снимки: Фейсбук

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от олимпийския шампион Александър Зверев с 6:7(4), 7:6(3), 3:6 в осминафинален двубой на Мастърса в Париж. В мача от третия кръг Григор се бори до последно срещу представителя на Германия в първите два сета, които завършиха след тайбрек.

В началото на заключителната част Димитров показа повече прецизност при размяната на удари от основната линия и излезе напред в резултата. В маратонския втори гейм българинът пропусна три възможности за пробив, като при третата изпрати топката в аут при наглед лесно воле, след като си отвори корта по чудесен начин. Зверев обаче успя да се измъкне от трудната ситуация и изравни.

Димитров бързо се отърси от разочарованието и реагира по чудесен начин – с гейм на нула, връщайки си водачеството при 2:1. Във втория си сервис гейм Зверев показа колебания, като допусна две последователни грешки при 40-0, но въпреки това успя да надделее.

Процентът на вкаран първи сервис на Димитров се влоши в следващия гейм и това подтикна Зверев да атакува. Агресията на германеца обаче се обърна срещу него и той направи няколко грешки, които помогнаха на световния №30 да направи резултата 3-2 в своя полза. Димитров беше много близо до важен пробив, който щеше да го приближи значително до победата. Българинът обаче пропиля три поредни брейкпойнта. Първата ни ракета опита отново да постави олимпийския шампион под напрежение, но допусна няколко непредизвикани грешки, докато Зверев демонстрира много добра игра в защита. Това позволи на германеца да реализира първия пробив в сета и да осъществи обрат за 4:3. Димитров стигна до брейкпойнт, който обаче Зверев отрази с директна точка от сервис. Впоследствие германецът пласира две много добри атаки с бекхенд по диагонала и по този начин затвърди пробива си. В оказалия се последен в мача девети гейм първата ни ракета навакса пасив от 0-30, но усилията му се оказаха недостатъчни и световният №4 триумфира след 2.45 часа игра.

Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html