неделя, 28 април 2024 г.

Антъни Иванов с рекорд на европейското (обновена)

Снимки: bgswim

Антъни Иванов подобри националния рекорд и се класира на полуфиналите на 100 метра бътерфлай на европейското първенство по плуване в малък басейн в Казан. Българският плувец финишира с 12-о време от 50.73 сек в сериите и намери място сред 16-те полуфиналисти в дисциплината. С постижението Антъни Иванов свали близо секунда от националния рекорд – 51.70, който той постави преди 3 г. в София. Най-бърз в сериите бе руснакът Александър Шчеголев с 50.05 сек.

По-рано стана ясно, че Иванов ще бъде единственият български представител на европейското първенство по плуване в 25-метров басейн в Казан. Преди да се прибере в Европа, Антъни плува през уикенда в междууниверситетското състезание в Калъмбъс, Охайо. В него търновецът отново се представи на ниво, влизайки в Топ 25 на времената в американските университети в две от дисциплините, в които участва. Българинът завърши 4-и на 500 ярда свободен стил и 3-и на 200 бътерфлай. Той плува още 1000 свободен стил и 100 бътерфлай. Там финишира съответно 4-и и 8-и. „Не участвах в щафетите, защото се падаха преди стартовете ми в свободния стил. А имах и лек проблем в кръста“, каза Антъни пред “24 часа”.
Други български плувци в Казан няма да има, защото това не е предвидено в годишната тренировъчна програма на федерацията. Останалите национали се готвят за световното първенство в малък басейн, което ще се проведе през следващия месец в Абу Даби. Вече нормално със съотборниците си тренира Йосиф Миладинов. Той се възстанови напълно след прекарана коронавирусна инфекция.
Източник: 24chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html