събота, 4 май 2024 г.

Феновете на „Локо“ (Пд): Провокираха ни, на стадиона нямаше нито един полицай

Снимки: Dsport

Привържениците на „Локомотив“ (Пловдив) излязоха с позиция относно вчерашното масово сбиване на трибуните на стадион „Българска армия“, което предшестваше двубоя между „смърфовете“ и ЦСКА. Първоначалните информации бяха, че пловдивските привърженици са били провокатори на случилото се, но днес от фенклуба на „Локомотив“ излязоха с по-различна позиция, хвърляйки вината върху лошото организиране на срещата от страна на домакините.

„Фенклуб „Локомотив Пловдив“ изразява възмущението си от организацията на футболната среща между ЦСКА-София и Локомотив Пловдив. На всички е ясно, че тази среща е с по-особен заряд и е определяна от БФС като рискова. На всички, може би освен на отговорните за организацията ѝ лица от отбора-домакин, които са задължени да осигурят достатъчен брой служители на реда, за да се осигури безпроблемното ѝ протичане. Преди началото на мача на стадиона нямаше нито един полицай. Нито един! Очевидно забелязали това, шепата привърженици на домакините в сектор А предприеха провокативни действия по адрес на нашата публика. А когато има провокация, има и ответна реакция! И тук си задаваме въпроса: случайно ли вчера преди началото на мача нямаше нито един полицай, та да могат зрителите от отсрещния сектор да прекосят необезпокоявано целия стадион? И сякаш случайно служебният инвентар на феновете на домакините – метли, гребло за сняг, валяци за боядисване, лопати – влезе в употреба. Случайно ли сервилни журналисти, минути след като всичко утихна и срещата започна, „информираха“, че Стойко Сакалиев, в качеството си на длъжностно лице, е „ударен от седалка“, докато от кадрите се вижда, че се намира в тунела, от който излизат играчите. Освен, разбира се, ако не е бил на първа линия, където не видяхме да има опити за усмиряване от когото и да било от страна на домакините. А останалото е история и ще влезе във футболния фолклор“, написаха привържениците на „черно-белите“.

Столичната полиция пък все още изяснява кои са футболните фенове, участвали в сблъсъка в Борисовата градина. „След като вербалният сблъсък прераснал във физическа саморазправа, по искане на дежурен делегат на мача и с цел възстановяване и опазване на реда, се наложила намесата на полицейски служители, които по същото време обезпечавали сигурността в района около спортното съоръжение и не са имали ангажимент с вътрешната охрана“, се казва в официалната информация на пресцентъра на МВР.

„След намесата на органите на реда до други инциденти не се е стигнало. Предприети са действия за установяване самоличността на участниците в инцидента и налагане на съответни мерки спрямо тях“, пише още в съобщението на МВР.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html