неделя, 28 април 2024 г.

Световното по гимнастика приключи с титли за Русия и Италия

Снимки: Anna Kull, Фейсбук

Ансамблите на Италия и Русия си поделиха по един златен медал в последния ден от световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу (Яп). Сборная триумфира в композицията с 5 топки, докато в смесеното съчетание категоричен победител стана отборът на Италия, след като изигра много чисто и стабилно, за разлика от своя пряк конкурент за титлата.

 

За съчетанието с 5 топки ансамбълът на Русия получи 46.000 точки, което беше и най-високият бал във финала. Със среброто се окичи Италия с 45.600 т. Щабът на „пеперудите“ подаде контестация за оценката, като първоначалната беше 45.500. Въпреки повишаването, това не бе достатъчно, за да изпреварят рускините. Бронзът остана за представителките на Япония с 44.500 т. В смесеното съчетание с три обръча и два чифта бухалки Скуадрата победи с 42.275 т. Русия остана на второто място с 40.950 т., а бронзът остана за Япония с 40.900 т.

“Днешният сребърен медал е колосална победа на волята, духа и Господ Бог, който понесе нашия отбор на ръце с двете нови момичета в селекцията. Полина Орлова и Маша Толкачева само за седмица се включиха великолепно, след като Оля Карасьова си счупи крака. Трудно беше да повярвам, че нашата работа ще даде такива плодове. Мисля, че това беше триумфално представяне въпреки грешките. След олимпийските игри ни беше трудно да дойдем отново тук в Япония и да докажем, че сме истински бойци, че момичетата имат висококачествени програми и че точно това е художествената гимнастика. За съжаление, това на се вижда в много други отбори “, коментира след края на мондиала шефката на руската гимнастика Ирина Винер-Усманова.

Източник: Bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html