неделя, 28 април 2024 г.

ПСЖ обърна шампиона на Франция, Меси се контузи

Снимки: БТА
Звездната селекция на ПСЖ надви действащия шампион Лил с 2:1 след обрат и късен победен гол на „Парк де Пренс“. Така след 12-ия кръг на първенството парижани имат 31 точки и аванс от 10 точки на върха.
Гостите започнаха по-добре и направиха няколко пропуска, а в 31-вата минута Джонатан Дейвид напълно заслужено ги изведе напред в резултата. Още по-голям шок от гола обаче бе случилото се на почивката в Париж, когато Лионел Меси бе заменен, при това в ситуация, в която ПСЖ трябваше да търси обрат. Вместо него на терена влезе сънародника му Мауро Икарди. След 60-ата минута тимът на Маурисио Почетино вдигна оборотите, а в основата на обрата бе Анхел Ди Мария, който се отчете с асистенция и гол. Първо той копна топката към Маркиньос за 1:1, а две минути преди края на редовното време с отлично насочен удар донесе победата на своя ПСЖ.
След срещата стана ясно, че Меси е с контузия. Бившият футболист на „Барселона“ ще трябва да се подложи на ядрено-магнитен резонанс, за да се определи степенната на контузията му, но селекционерът на ПСЖ каза, че се надява проблемът да не се окаже твърде сериозен.
„Трябва да изчакаме. Бяхме с лекарите на полувремето и взехме това решение от предпазна мярка. Той не можеше да продължи участието си в мача. Надяваме се, че не става въпрос за сериозна травма“, коментира Почетино.
Шесткратният носител на „Златната топка“ има на сметката си три гола в Шампионска лига, откакто пристигна в ПСЖ, но все още не се е разписал в Лига 1. Лео не е отбелязал нито един гол и не е дал нито една асистенция в пет мача от шампионата на Франция. За първи път от сезон 2005/06 до месец ноември той остава без голове и асистенции за първенство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html