събота, 27 април 2024 г.

Президентът на „Барса“: Трябваше да уволним Куман по-рано

Снимки: БГНЕС

Президентът на „Барселона“ Жоан Лапорта отказа да потвърди, че Шави Ернандес ще бъде заместник на Роналд Куман, но каза, че има „много добри препоръки“ за треньорските заслуги на испанеца и „знае много добре какво мисли той за отбора“.

Ентусиазмът на Лапорта около бившия полузащитник на каталунците е считан от испанските медии за силна индикация, че той е предпочитаният наследник на Куман, който бе уволнен в сряда вечер. „Той се намира в много интересен процес. Развива се много добре и имам много добри препоръки от хора, които са близки до него, и от хора, които го познават по-добре от мен. Говоря често с него. Знам много добре какво мисли той за отбора, неговото мнение и това какво мисли, че трябва да се направи“, каза Лапорта при представянето на новия временен наставник на „блаугранас“ Серхи Бархуан.

Треньорът на Б отбора на каталунците Бархуан ще води временно мъжкия тим и Лапорта заяви, че очакванията са той да бъде на резервната скамейка за мачовете с „Алавес“ в Ла Лига в събота и с „Динамо“ (Киев) в Шампионската лига във вторник. Президентът на „Барса“ допълни, че клубът е уволнил Куман, защото „ситуацията не е била устойчива“ и „тимът не бил на път да постигне целите си за сезона, а именно – спечелването на трофеи“.

Лапорта призна, че е трябвало да уволни по-рано нидерландския специалист. „Вероятно трябваше да уволним Куман по-рано и поемам отговорност за това. Мислехме, че той се нуждае от подкрепа, но очевидно грешахме“, завърши клубният президент на каталунците.

Източни: Bnr.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html