неделя, 28 април 2024 г.

За първи път от 1978 г.: „Байерн“ (Мюнхен) падна с 5 гола

Снимки: Tz.de
Юлиан Нагелсман записа първата си голяма издънка начело на „Байерн“ (Мюнхен), а баварците изживяха неочаквано унижение за Купата на Германия. Мюнхенският гранд отпадна от турнира още на 1/16-финал след шокиращо 0:5 в гостуването на „Борусия“ (Мьонхенгладбах). Играчите на Нагелсман допуснаха трудно обясним срив от самото начало и губеха с 0:3 още до 21-вата минута.
Куадио Коне откри в самото начало след асистенция на Бреел Емболо. „Борусия“ създаваше положение след положение и Рами Бенсебайни добави две попадения, второто от тях от дузпа. След почивката окончателно се развихри Емболо с още два гола за разгрома.
Резултатът е сензационен, тъй като Нагелсман заложи на най-добрия си състав и не прибегна до ротации. Всички звезди на тима, начело с Роберт Левандовски, Томас Мюлер, Серж Гнабри, Мануел Нойер и Йошуа Кимих, бяха на терена от първата минута.
Това е най-голямото поражение за „Байерн“ в историята на турнира и най-опустошителното от във всички турнири от 1978 г., когато отборът губи от „Фортуна“ с 1:7. Оттогава тимът от Мюнхен никога не е губил с 5 или повече гола.
За втора поредна година „Байерн“ отпада от надпреварата на толкова ранен етап. Преди година хегемонът в Бундеслигата допусна да бъде изненадан от втородивизионния „Холщайн“.
Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html