неделя, 28 април 2024 г.

Адвокатът на Марадона: Медицинските грижи бяха ужасни, затова е мъртъв

Снимка: Ройтерс
Лошото медицинско обслужване е причина за смъртта на аржентинската футболна легенда Диего Марадона. Това изявление направи неговият адвокат Матиас Морла, след като даде показания като свидетел. „Медицинските грижи бяха ужасни, поради което той е мъртъв“, каза Морла пред репортери след среща с прокурорите. Според него, в болницата, където футболният гений е претърпял операция три седмици преди смъртта си, не са препоръчвали той да бъде под домашни грижи, но близките на футболиста са решили да го настанят в къща под наем в предградията на Буенос Айрес, където е обслужван от медицински персонал. „Беше лудост. Лекарите казаха, че трябва да е в болница“, заяви адвокатът.
Морла за последно той е видял Марадона на 16 ноември миналата година. „Той имаше странен глас, като на робот“, каза адвокатът.
Марадона почина на 25 ноември 2020 на 60-годишна възраст. Причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност, довела до белодробен оток. Аржентинската прокуратура разследва възможна небрежност от страна на лекарите на Марадона.
Източник: Dsport.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html