неделя, 28 април 2024 г.

Краят на една ера: Контузия спира ансамбъла от участие на световното в Япония

Снимка: БФХГ

Българският ансамбъл няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу, Япония. Причината е контузия на Лаура Траатс! Неприятната новина съобщиха от родната федерация.

„Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка. Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбор е невъзможно! Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!

За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс това трябваше да е последното състезание преди да сложат край на своите кариери.

Това означава, че България няма да може да участва в отборната надпревара на шампионата, който стартира утре, 27 октомври. В индивидуалното ще ни представят Боряна Калейн и Татяна Воложанина“, гласи официалното съобщение, публикувано на Фейсбук страницата на централата.

Източник: БФХГ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html