събота, 27 април 2024 г.

Кафе, вдъхновено от „Игра на калмари“, отвори в Индонезия

интериорът на Strawberry cafe, снимки: euronews

Тъй като Индонезия отново отваря границите си за международния туризъм, бизнесът измисля креативни начини да вкара клиентите през вратата.

Докато много компании се борят да възстановят загубите си след пандемията, едно кафене в столицата на нацията Джакарта се възползва от манията на Netflix, която завладя света.

Четвъртата по население нация в света беше силно засегната от пандемията от COVID-19, тъй като правителството накара страната да издържи дълги и обширни блокирания през последните 18 месеца.

Strawberry Cafe в квартала Green Ville в Джакарта засилва възстановяването си след пандемия, като превръща пространството на кафенето в реплика на южнокорейския хит на Netflix, „Игра на калмари“.

При пристигането си клиентите са посрещнати от служители, облечени като зловещите охранители с качулки и маски от южнокорейското телевизионно шоу и там започват игрите. За достъп до кафенето и игрите вътре, посетителите трябва да завършат игра на червена светлина, зелена светлина в тъмна стая, украсена със светещ неон.

Новата тема се оказа хит и Путра Прияди, собственик на кафенето, твърди, че бизнесът се е утроил след ремонта и повторното отваряне миналата седмица.

Дистопичната драма „Игра на калмари“ e е най-големият оригинален сериал на стрийминг услугата. Южнокорейският сериал счупи всички рекорди на Netflix и беше изгледан от 111 милиона акаунта само за 27 дни. „Игра на калмари“ е особено популярен в Индонезия, където корейските драми и корейските филми вече имат много почитатели.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html