неделя, 28 април 2024 г.

Борисов: Как ще гласуват 100 000 карантинирани, които ще имаме до изборите?

Снимка: Труд

Полумерките на служебното правителство няма да дадат резултат. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията заедно с проф. Асен Балтов и проф. Костадин Ангелов.

Сутринта зам.-министърът на здравеопазването каза, че е възможно да има локдаун за възрастните хора, както в Москва и, че е възможно при свършване на апаратите за вентилация, болните да бъдат изпращани в Гърция. България е член на НАТО и ЕС. С огромното ми уважение към Русия, но ние не се мерим с Франция, Германия и САЩ, а отново с Москва, констатира Борисов.

„Здравните мерки, наложени сега, убиват бързите темпове на ваксинация, защото се дават зелени сертификати и на хората с една доза. Ако днес се ваксинират с първата доза, чак след 3 седмици е втората и тогава ваксината ще даде резултат. Ако се вдигне ваксинацията на 60 000, ще излезем дълготрайно от кризата. Сега тестове се купуват до изборите. Ама държавата и народа ще ги има и след изборите. Сега имаме над 70 000 карантинирани. С по 5000 карантинирани на ден, ако продължим така, по време на изборите ще имаме над 100 000 карантинирани. Как ще гласуват тези хора? Децата искат да ги тестват, ама родителите или учителите да не се ваксинират“, коментира Борисов.

„Ние ли сме най-сложни? Целият свят е ваксиниран, само нас ще ни чипират. Тежко е, в момента сме във война с болестта. Ако всички се правим, че не е страшно, че 243-ма души загинаха днес… Аз не го приемам. Тези партии с това дойдоха на власт – антиваксърство. Оправете си грешката. Ние от ГЕРБ сме готови да не говорим за мерките в името на човешкия живот“, увери той.

Борисов разказа, как при всяка своя публична изява е призовавал за ваксинация, а той самият се е ваксинирал публично въпреки страха си от игли.

„Аз бих се обърнал към партиите и Радев, който еднолично ръководи това правителство, да кажат какво искат от нас. От месеци наред обясняваме, че трябва да се ваксинираме и сме ваксинирани. Хайде поне по тази тема – по темата ваксиниране да сме обединени!“, каза още бившият премиер.

„Да кажат какво искат и ще го направим, ще ги подкрепим. Само да кажат какво искат. Но да не ми дават пример какво става в Москва! Да си говорим какво е в Рим и Париж“, апелира бившият премиер.

Добре че Ангелов и щабът се опънаха да купим „Спутник“, а парламентът ни притискаше, за да се стигне до толкова много починали в Русия и локдауна, който обявиха. Не се мерим по Франция, Германия и Америка. Вече и за локдаун заговориха, защото и в Москва е така и е по-лесно. Тези експерименти със зеленените сертификати, с тестовете, които ще въвеждат за децата, хубаво ще похарчат едни пари, но това се правеше по света от една година.

„Когато Радев вижда, че си заминава, вади Рашков. Да го коментираме и да му обръщаме внимание. Ние им се надсмиваме. Само че надсмиването на днешната дата, в този тъжен Димитровден, би било проява на лошо възпитание. Затова не го правим.“

Борисов коментира и изтеглянето на кораба „Вера Су“: „36 дена не можаха да намерят 3 въжета и да дръпнат този кораб. Първа новина: „Въжетата не се скъсаха и издърпаха тоя кораб. Ура! Те за 36 дни щяха с кофи да го разтоварят. И какво разтовариха, половината се изсипа в морето“.

„До това ни доведоха с така наречената „прозрачност, честност и почтеност“. Когато говорим за тези епитети, които ни заболяха ушите да слушаме от Радев, ще кажа, че на МС е взето решение да освободят областния управител на Пловдив“, каза той и посочи, че дори не е посочено защо е взето това решение.

По „пътя на копринката“ достига информация, че този, уволненият човек, е бившата съпруга на Радо Чолаков, който от години е разведен с нея, заяви Борисов.

„Питам на Драго Стойнев сестра му или на Манолова роднините защо никой не ги освободи. Какво общо има братът със сестрата и семействата? Това показва начина на мислене на тия хора, на тези „демократи“, попита Борисов.

Източник: actualno.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html