събота, 27 април 2024 г.

Премират с по $6000 най-добрите ни боксьори

Снимки: БФБокс
С по $6000 бяха премирани еврошампионите ни в бокса Уилям Чолов (75) и Радослав Росенов (60) от първенството за младежи в Будва. Наградите са от европейската федерация, която за първи път премира призьорите.
Както вече ви информирахме, Чолов бе безапелационен и на финала, като срази руснака Аким Павлюков с 4:1. Драматично се разви решителната битка с Росенов. Първоначално реферите присъдиха загуба за нашия боксьор , който на два пъти хвърли в нокдаун руснака Шендрик, но това не бе отчетено. Нашият щаб подаде контестация и след дълго обсъждане тя бе уважена, а това донесе злато за българина.
Днес в Белград стартира световното първенство по бокс за мъже. Носителят на 6 златни медала от европейски първенства Даниел Асенов ще се изправи срещу познат съперник при 54-килограмовите. Става въпрос за испанеца Ескобар, от когото Тайсъна от Кукорево падна на олимпийските игри в Токио.
Бронзовият ни медалист от последния мондиал Радослав Панталеев ще се изправи срещу корав кубинец. В категория до 92 кг родният боксьор ще срещне Пераса във втория кръг на турнира. Друг от опитните ни боксьори – Петър Белберов (+92 кг) ще срещне също във втори кръг Агнес (Сейш).
Рами Киуан (75 кг) ще дебютира за мъжкия ни национален тим на световно срещу Бернал (Исп). Кристиян Николов (80 кг) ще срещне корееца Ким, Венсан Киркоров (67 кг) ще боксира с норвежеца Скогхайм, при 57-килограмовите натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес започва срещу Хасибулах, а Кирил Русинов (60 кг) ще се изправи срещу словенеца Чернога.
Източник: Trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html